Loginstatus

 
 

LoopkalenderLoopFestival Leidsche Rijn 2017

 

Foto's

U bent hier: Home › allerlei › Weilburg14

Weilburg14

 

Rennen langs de Weil

In de nacht en vroege ochtend voorafgaande aan de marathon van Weilburg regende het stevig. Bij het wachten op de bussen die de deelnemers naar de start zouden vervoeren was iedereen al doorweekt geraakt. De busrit was geen feestje, na een “Einsteigen Bitte” uitgesproken op een toon die je aan foute films herinnerde, dicht op elkaar gepropt, druipend van de regen en een chauffeur die door de beslagen voorruit nauwelijks iets zag. Voor Jeffrey werd het een beproeving die hij nog net wist te doorstaan. Volledig wagenziek stapte hij naar een uur afzien uit, om even later, kort na de start van zijn 42, 2 km zijn zorgvuldig samengestelde en genuttigde marathonontbijt achter een boom te moeten dumpen. Dat zou geen makkelijke tocht worden. Toch liep Jeffrey de marathon keurig uit, op zijn reservetank, want de pogingen om voedsel tot zich te nemen bleken ijdel. Banaan en cola verlieten sneller zijn lichaam dan ze binnen gekomen waren. Toen hij op 1 km van de finish door zijn Trechomaten en-maatjes werd ingehaald was daar de glimlach en de voldoening, hij had het hem toch maar gelapt. Vlak voor hem was Rob gefinisht, even vrolijk als altijd en in een keurige tijd van 3 uur en 47 minuten. Jan Knoops zat toen al weer een tijdje na te genieten van zijn p.r. Hij ging voor een tijd onder de 3.20 en liep 3.19.54, dat is nog eens je aan je afspraak houden. Dat het Jan moeite had gekost was ’s middags al snel zichtbaar, een trap kon Jan alleen nog achteruit oplopen.

Voor onze marathoncracks was een flink aantal Trecholopers en –loopsters al binnengekomen die de 22 km en 12 km hadden afgelegd. Ook zij waren met bussen naar startpunten op de marathonroute gebracht en liepen de laatste 22 of 12 km. Zij startten allen een uur na de start van de marathon, op het moment dat de regen stopte.

Het parcours is van een ongekende schoonheid, een twee meter breed half verhard pad dat dwars door velden en bossen voornamelijk de loop van het riviertje de Weil volgt.  Een enkele keer wijkt de route even af voor een klim over een heuveltop om daarna weer bij de rivier terug te keren. Uit die heuvels stegen al snel van die fraaie mistflarden op, die de toch al zo mooie omgeving iets mysterieus gaven.

Mijn oorspronkelijke plan om ook de marathon te lopen had ik op aanraden van Pol laten varen. De gevolgen van de schipbreuk die ik twee weken daarvoor tijdens een Trechotraining op zaterdag had geleden was ik nog niet te boven. Dus vertrok ik met o.a.  Peter, Rens, Kasper, Johan, Bert, Marij, Els, en Lou voor de 22 km in een rustig tempo. Maar de natuur inspireerde me en van lieverlee ging ik steeds harder lopen. Van pijn was geen sprake meer en toen op 3 km van de finish Kasper in zicht kwam leek ook vermoeidheid geen rol meer te spelen. Op afstanden korter dan de marathon is Kasper altijd sneller, vandaag was duidelijk mijn dag. Voor Kasper en mij waren Rens, Peter en Johan al gefinisht, waarbij Rens ondanks kramp op 11 km de snelste was geweest.

Na mijn finish terug naar de fantastische Trechosupporters die op 1 km van de finish stonden en zich de longen uit het lijf schreeuwden. Daardoor misten we de prijsuitreiking, maar wie maalt daar om. Zo zagen we de finish van een geconcentreerde Annet die uiteindelijk netjes 7e werd in haar klasse, de al van verre herkenbare en zwaaiende Els en een blije, maar vermoeide Marij die een weekendje Parijs beloofd was als zij onder de 2 uur zou lopen. Dat haalde ze helaas niet, daarvoor was deze 22 km loop te zwaar geweest. Ook de 12 km lopers en loopsters waren allen dik tevreden over hun prestaties, die nog meer glans kregen toen ’s middags bekend werd dat Erik Looze en Pol Hakstege 2e

in hun leeftijdscategorie waren geworden en Erik zelfs met een 10e plaats in het totaalklassement de dag erna als Erik Lozze de plaatselijke krant haalde.

Dat wonderen de wereld niet uit zijn, werd ’s avonds duidelijk, bij de prijsuitreiking van de 22 km had men in de categorie mannen 55 plus vergeefs de naam van een Trecholoper omgeroepen om op het podium plaats 3 in te nemen. Er zijn leden van Trecho die de gang naar het podium kunnen dromen, voor mij zou het de eerste keer geweest zijn, maar helaas, ik was niet in de buurt.

Dat ik een beker misgelopen was, stak wel een beetje, naast een chocolade paashaas en een keer een tientje had ik nooit iets gewonnen met lopen. Dus waagde ik er een mailtje aan, in mijn beste Duits complimenteerde ik de organisatie en legde de situatie uit. Ik zou nog enkele dagen in de omgeving kamperen en als er nog een mogelijkheid was, zou ik graag etc. De reactie kwam snel, natuurlijk, geen probleem, de prijs staat in het Taunuspark bezoekerscentrum in Oberursel waar ik hem zelf kan komen halen. Dat was 60 km van de camping, maar te combineren met een wandeling, dus op weg. Iets te hard door een dorpje, getuige de flits, maar even na 12 uur bij het hoofdkantoor. Daar werden we vriendelijk ontvangen door Felix, hij moest wel even in de kelder zoeken, ondertussen gingen wij wel even wandelen. Anderhalf uur later waren we terug, en stond Felix klaar met… een medaille die ik al had en een gedrukte oorkonde. Die Bokal was alleen voor plaats 1, voor plaats 2 en 3 was een ander aandenken, dat hij niet meer kon vinden helaas…

In het restaurant in het centrum deed ik net of er niets aan de hand is en genoten we van een aspergeomelet. Toen stond daar ineens Felix naast ons tafeltje, hij had toch nog iets gevonden, een stenen Weilburg hardloopschoen, de prijs voor nummer drie. Blij verrast nam ik hem aan, het toch al zo geslaagde en door Marij en Els zo goed georganiseerde weekend met al die gezellige clubgenoten had zo maar ineens een tastbare herinnering gekregen. Ik kijk al weer uit naar onze volgende Trechoactiviteit!


   

Aanmelden nieuwe leden

« Februari 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Zoek in site

Trecho facebook
Facebook

Ik vind dit leuk


Ogenblik a.u.b. ...