Loginstatus

 
 

LoopkalenderLoopFestival Leidsche Rijn 2017

 

Foto's

U bent hier: Home › voorpagina › Trailrunnen

Trailrunnen

Trailrunnen met Trecho

 Hou je van rennen door de bossen, heide en over het strand? Af en toe een heuveltje, kleine paadjes, slootje springen? Hou je van de natuur en wil je eens wat anders dan altijd maar hetzelfde rondje? Wil je een georganiseerd loopje doen maar iets anders dan een drukke wegwedstrijd? Wil je gezelligheid, natuur, en ben je niet bang om vies te worden……

Ga dan eens mee trailrunnen.

 We hebben een paar trailruns uitgezocht waar iedereen aan mee kan doen, met verschillende afstanden en in verschillende omgevingen. Meestal kun je kiezen uit meerdere afstanden, van kort naar lang, soms wel ultra lang.

 Bij trailrunnen gaat het vaak wat langzamer dan op de weg. Al is het alleen al door het parcours dat anders is (heuvels, zand, bosgrond, modder). Het genieten van de mooie omgeving staat ook veel meer op de voorgrond dan bij een wegwedstrijd. Iedereen kan het, de afstand die je kiest en de hoogteverschillen maken het meer of minder zwaar. Als je op de weg een 10 km kunt lopen kun je dat ook wel in een trail alleen zal het tempo wat langzamer gaan. Een 32 km trail kun je qua inspanning en duur vergelijken met een marathon op de weg.

Wij hebben de volgende trailruns uitgezocht waar wij in ieder geval naar toe gaan. Als jullie nog andere trails op je verlanglijstje hebben staan houden wij ons aanbevolen.

 

21-02-2016 Trail by the Sea

Op Zondag 21 februari 2016, een fantastische winterttrail in de ’ Kop van Schouwen’  op Schouwen Duiveland. Je kunt kiezen uit drie afstanden:14, 21,1 en 42,2 km.

Ik (Mary-Lou) heb hier een keer de 42 km gedaan, pfft pittig. Echt kilometers lang ploeteren door het mulle zand, veel single tracks, heuvel op en af in de bossen en door de duinen. Maar wat mooi. We hebben ook een keer de 21 km gedaan. Die is echt prima te doen als je op de weg ook een halve marathon aankan. Voor de beginnende Trailer is er ook de 14 km.

De tip is, snel inschrijven als je mee wilt doen, dat kan tot uiterlijk 1 februari 2016 of zodra de 500 inschrijvingen zijn bereikt.

 

05-03-2016 Trail de l’ Ourthe

Op zaterdag 5 maart 2016 vindt de trail de l’Ourthe plaats. Ontdek de prachtige omgeving van de vallei van de Ourthe. Wat deze trail extra uitdagend maakt is dat het in België is, in de Ardennen, maar vooral dat je met een treintje naar de start gaat en dan terug rent. Door de prachtige bossen en heuvels. wat wil je nog meer? Je kunt inschrijven tot 1 maart 2016 en kunt kiezen voor de afstand 15 of 30 km. Misschien kunnen we dan de dag er voor gaan en daar overnachten.

 

24-04-2016 Koning van Spanje Trail

Een fantastische trail in Zuid Limburgse Gulpen, door een prachtig landschap.  En met Limburgse vlaai en een alcoholvrij biertje aan de finish……

Fop zaterdag 23 en zindag 24 april kun je verschillende afstanden lopen. Wij gaan er zondag heen. `je kunt die dag kiezen voor 12,19 of 36 km. De inschrijving start rond de kerst, houdt de site van Mud Sweat Trails in de gaten! Je moet er snel bij zijn  als je hiervoor een startbewijs wilt.

 

18 en 19-06-2016 Buff VeluweZoomTrail

Een weekend vol trailrunnen. Je kunt kiezen voor een losse afstand of het hele weekend waarin je dan 3 afstanden loopt. Afgelopen jaar was dat dan op zaterdag een 10 en een 18 km en op zondag een 30 km voor dames. Voor de heren bestond het weekend uit een 10, 25km en de 2e dag een 55 km. Wat het weekend compleet maakt is de gezellige, kneuterige sfeer, op zaterdagavond een pastaparty met vertoning van trailrun films. Kleinschalig, gezellig en prachtige routes op de Veluwe. Leuk om daar te blijven slapen zodat het echt een weekendje fun wordt!!

Afgelopen jaar gedaan en een SUPER ervaring, ik ga weer. Inschrijving start op 9 januari 2016. Wees er snel bij als je voor een individuele afstand wilt inschrijven….

 

 

18-09-2016 Sint-PeterBearTrail

Ook in Zuid Limburg, maar dan bij de Sint Pietersberg en de ENCI Groeve onder Maastricht. Op zondag 18 september 2016, de inschrijving start op 1 februari 2016. Ook hier verschillende afstanden van 10 km (300 hoogtemeters), 19 km (met 500 hoogtemeters) en 32 km (750 hoogtemeters). Het parcours is een pittig maar schitterend on-Nederlands parcours over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal over zowel Nederlands grondgebied als over Vlaams en Waals gebied. En natuurlijk de unieke passage door de daadwerkelijke groeve van de ENCI, dit moet je eenkeer meemaken. Niet alleen veel singel trails maar ook prachtige uitzichten en af en toe wat handen en voetenwerk.

 

Ben je enthousiast en wil je graag mee, schrijf je dan zelf in voor de trails en geef het aan bij ons.  Indien er behoefte is willen we graag een avondje organiseren om jullie meer informatie te geven over trails en welke materialen dan handig zijn (bijvoorbeeld schoenen).

 

Dus…. ben je enthousiast en wil je een keer mee of wil je meer weten? Geef ons dan een seintje.

En onthoudt:

 

“ Life is better on the trails”

Trail groeten van Margreet en Mary-Lou


   

Aanmelden nieuwe leden

« Februari 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Zoek in site

Trecho facebook
Facebook

Ik vind dit leuk


Ogenblik a.u.b. ...