Loginstatus

 
 

LoopkalenderLoopFestival Leidsche Rijn 2017

 

Foto's

U bent hier: Home › sponsor › Steun René in de strijd tegen ALS

Steun René in de strijd tegen ALS

Hallo allemaal,

Zoals sommigen van jullie weten, neem ik, samen met een aantal vrienden, begin juni deel aan de TourduALS. Mijn doel is om binnen 1 dag driemaal de Mont Ventoux te beklimmen. Belangrijkste reden dat ik meedoe, is dat in oktober 2011 een goede vriend van mij, Karel van de Klok, is overleden aan de vreselijke ziekte ALS.
In onderstaand bericht leggen we uit waarom we hieraan deelnemen en wat je kunt doent om ons te steunen. Indien je dit bericht wilt delen met anderen, heel graag, want we zoveel mogelijk geld ophalen om de strijd tegen ALS te winnen
Heel veel groeten,
René
 
Beste allemaal,
Op 14 oktober 2011 is onze goede vriend Karel van de Klok overleden aan de gevolgen van ALS. Hij was 40 jaar, veel te jong. In april 2008 kreeg hij de diagnose ALS en we wisten toen nog niet wat voor een genadeloze ziekte het is.

Amyotrofische lateraal sclerose (ALS) is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. ALS is een progressieve aandoening, wat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat en uiteindelijk overlijdt. Wat deze ziekte zo onmenselijk maakt is dat je niet weet hoe snel je achteruit gaat. Voor Karel betekende dit iedere dag wakker worden en je moeten afvragen: wat kan ik vandaag niet meer?

De precieze oorzaak van ALS is nog onbekend. ALS is een zeldzame ziekte waardoor er relatief weinig onderzoek is verricht en er nog geen enkel medicijn bestaat. De Stichting ALS heeft als belangrijkste doel om ALS uit de wereld te helpen (www.stichting-als.nl) . Om dit doel te bereiken is echter heel veel geld voor onderzoek nodig zodat hopelijk in de nabije toekomst een ommekeer komt in de strijd tegen ALS.

Op 7 juni 2013 vindt voor de tweede maal TourduALS plaats  (http://www.tourduals.nl/)   Meer dan 200 fietsers bedwingen de Mont Ventoux en fietsen zo "een berg" geld bijeen tbv de Stichting ALS.

Ter nagedachtenis van en als eerbetoon aan Karel, doen wij graag mee aan de TourduALS omdat dit ons de gelegenheid geeft een bijdrage te leveren aan de strijd tegen deze vreselijke terminale ziekte. Met ons team "Strijd tegen en voor de Klok" gaan we hopelijk erg veel geld ophalen. Voor Karel is het helaas te laat, maar hopelijk zal het andere ALS- patiënten helpen.

We willen de Mont Ventoux 1, 2 of 3 maal bedwingen. Het wordt afzien, maar dit stelt echter niets voor ten opzichte van de lijdensweg die Karel 3,5 jaar lang heeft moeten ondergaan.

Wil je ons steunen, ga naar http://deelnemers.tourduals.nl/team/19/ of doneer via rekeningnummer 51 .20.23.425 (Iban-nr: NL58ABNA 05120 23425) t.n.v. R. Loozen o.v.v. Tour du ALS. Iedere euro is welkom want er is HEEL VEEL geld nodig om deze rotziekte de wereld uit te trappen!!

Wil je ons volgen tijdens de voorbereiding, kijk dan op http://www.facebook.com/StrijdTegenEnVoorDeKlok

Met sportieve groet,

Team Strijd tegen en voor de Klok   

Aanmelden nieuwe leden

« Februari 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Zoek in site

Trecho facebook
Facebook

Ik vind dit leuk


Ogenblik a.u.b. ...